Trzy kongresy dotyczące rozwoju polskiego przemysłu spożywczego.

W dniu 18 listopada 2021 r. w warszawskim Hotelu Arche odbyły się trzy kongresy dotyczące rozwoju przemysłu spożywczego:

I. VIII Kongres Bezpieczeństwa Żywności „The Future of Food” www.foodcongress.org

Tegoroczna 8 edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności odbyła się pod hasłem “Future of Food” i objęła m.in. udział:

  •  w ciekawych prelekcjach i panelach dyskusyjnych dotyczących innowacji w sesjach: certyfikacja, wyzwania związane z mikrobiologią, możliwości realizowania strategii ”Od pola do stołu”, nowoczesne technologie oraz handel krajowy i międzynarodowy;
  • w prezentacjach produktów, usług i rozwiązań technologicznych ukierunkowanych na rozwój innowacji produktowych.
Od lewej: Marek Marzec, Prezes PPH EWA-BIS Sp. z o.o. i Janusz Cieślak, Prezes EKB Polska podczas panelu pt. "Możliwości sprzedaży na rynku krajowym i rynkach zagranicznych".
Od lewej: Marek Marzec, Prezes PPH EWA-BIS Sp. z o.o. i Janusz Cieślak, Prezes EKB Polska podczas panelu pt. “Możliwości sprzedaży na rynku krajowym i rynkach zagranicznych”.

II. III Kongres Logistyczny CSCMP CEE Supply Chain Conference 2021 www.conferencecscmp.org, – najważniejsze wydarzenie dotyczące łańcucha dostaw. Podczas konferencji była możliwość:

  • wzięcia udziału w sesjach dotyczących rozwiązań przyszłości oraz rzeczywistych strategii realizowanych w celu optymalizacji i przekształceń łańcucha dostaw;
  • podzielić się doświadczeniami z wyspecjalizowanymi pracownikami naukowymi i osobami zajmującymi się na co dzień zagadnieniami łańcucha dostaw;
  • wysłuchać dynamicznych prelegentów i specjalistów z branży;
  • nawiązać kontakty z wiodącymi, nowymi i przyszłymi liderami łańcucha dostaw z całego świata.

III. I Kongres Produkcji Podstawowej www.primaryproductioncongress.org

W ramach wydarzenia uczestnicy wzięli udział w:

  •  ciekawych prelekcjach i panelach dyskusyjnych dotyczących najnowszych potrzeb firm w zakresie innowacji, w sesjach poświęconych: certyfikacji, logistyce, opakowaniom, produkcji pierwotnej, nowoczesnym technologiom;
  • prezentacjach produktów, usług i rozwiązań technologicznych ukierunkowanych na rozwój innowacji produktowych.
Od lewej: Piotr Kluska,- EWA-BIS, Agnieszka Barnett, Robin Barnett - były Ambasador Wielkiej Brytanii w Polsce, Bożena Banasik - Cieślak - Doradca Zarządu EKB Polska, Janusz Cieślak - Prezes EKB Polska.
Od lewej: Piotr Kluska,- EWA-BIS, Agnieszka Barnett, Robin Barnett – były Ambasador Wielkiej Brytanii w Polsce, Bożena Banasik – Cieślak – Doradca Zarządu EKB Polska, Janusz Cieślak – Prezes EKB Polska.

Europejski Klub Biznesu Polska był reprezentowany przez Prezesa Janusza Cieślaka, który wziął udział m.in. w następujących panelach:

  1. Wspólna Polityka Rolna EU – geneza, ewolucja, przyszłość;
  2. Czas na ekspansję 2.0;
  3. Program spójnego marketing w kraju i za granicą;
  4. Możliwości sprzedaży na rynku krajowym i rynkach zagranicznych;
  5. Handel krajowy i międzynarodowy;
  6. Patriotyzm konsumencki;
  7. Bez jakości nie ma sukcesu w biznesie;
  8. Jaka przyszłość jest przed polskim biznesem żywnościowym – wyzwania i możliwości;
  9. Optymalizacja kosztów w transporcie;
  10. Wodorowe rozwiązania w logistyce;
  11. Jaka jest przyszłość przed polską i europejską logistyką: wyzwania i możliwości.

Organizatorem Kongresu byli : International Featured Standard, Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP) i Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.  Organizatorem technicznym – PPH EWA-BIS Sp. z o.o.